Echo Kampen

6 weken zwanger echo

6 weken zwanger, wanneer echo?

De vroege weken van de zwangerschap zijn gevuld met opwinding, nieuwsgierigheid en soms ook enige onzekerheid. Op het moment dat je ontdekt dat je 5 of 6 weken zwanger bent, begint het avontuur van het ouderschap echt vorm te krijgen. Een bijzonder moment tijdens deze vroege fase is de eerste echo en het is logisch dat je als ouders deze al bij 6 weken en 5 dagen zou willen plannen.

5 of 6 weken zwanger (te) vroege echo 

Op ongeveer 6 weken en 5 dagen zwangerschap, wordt het hartje van de baby zichtbaar en begint het te kloppen. Dit moment markeert een cruciale mijlpaal in de ontwikkeling van de baby. Het is begrijpelijk dat ouders verlangen naar een blik op dit kloppende hartje en daarom wordt deze termijn beschouwd als de ideale tijd voor een eerste echo. Echter is deze termijn nog te vroeg om met zekerheid iets te kunnen zeggen over de baby, wanneer we al met de echo zouden kijken.

Hoewel op papier de berekeningen van de zwangerschapsduur duidelijk lijken, kan de praktijk soms een ander verhaal vertellen. Om teleurstellingen en onzekerheden te voorkomen, kiezen verloskundigen ervoor om extra zekerheid te verkrijgen door een echo te plannen bij 7 weken zwangerschap. Dan is namelijk de termijn bereikt dat het hartje van de baby zeker zichtbaar is met de echo en ook zal kloppen als alles goed is.

Vroege echo niet standaard vergoed

In de meeste gevallen worden echo’s bij 7 weken niet vergoed door de verzekeraar en zijn de kosten voor eigen rekening. Dit komt neer op minimaal €53. Alleen als je een miskraam hebt meegemaakt in het verleden, vergoedt de verzekeraar deze echo.

Gratis vroege echo bij 7 weken via Verloskundigen PuurBegin

Echter, als je zwanger bent en rondom Kampen woont en je je aanmeldt bij Verloskundigen PuurBegin, krijg je een gratis echo bij 7 weken aangeboden. Deze verloskundigenpraktijk begrijpt de wens van ouders om vroeg in de zwangerschap een echo te ervaren.

Bij Verloskundigen PuurBegin krijg je de kans om al bij 7 weken een echo te laten maken en wat deze praktijk onderscheidt, is dat de kosten hiervoor worden vergoed door de verloskundigenpraktijk zelf. Dit is een uniek concept, aangezien de meeste ouders normaal gesproken hun eerste echo pas met 10 weken ontvangen.

De unieke voordelen van een vroege echo via Verloskundigen PuurBegin:

  1. Vroegere Geruststelling: Bij Verloskundigen PuurBegin kun je genieten van de geruststelling van een vroege echo bij 7 weken, wat eerder is dan gebruikelijk.

  2. Geen extra kosten: In tegenstelling tot veel andere praktijken, hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten, aangezien de echo bij 7 weken wordt vergoed door Verloskundigen PuurBegin.

Kortom, de eerste echo bij 6 weken en 5 dagen is een magisch moment waar ouders vaak naar uitkijken. Bij Verloskundigen PuurBegin in Kampen wordt dit moment extra bijzonder gemaakt door de mogelijkheid om al bij 7 weken een echo te laten maken, zonder extra kosten. Het is een unieke kans om de vroege fasen van de zwangerschap op een intense en geruststellende manier te ervaren.

× Chat met ons